E-mail info@dieetzorgfriesland.nl
Telefoon: 0511-40 24 42

Hieronder staan beweegprogramma’s voor verschillende doelgroepen beschreven. Klik op een van de beweegprogramma’s voor meer informatie.

In de Sionsberg kunt u deelnemen aan het beweegprogramma voor diabeten of het beweegprogramma voor mensen met overgewicht.

In een 12 weken durend traject werkt u aan het verbeteren van uw conditie, verbeteren van uw bloedsuikers en/ of verlagen van uw gewicht.

Naast de groepstraining bij de fysiotherapeut krijgt u individueel advies en begeleiding van de diëtist. Ook worden groepsbijeenkomsten met de diëtist georganiseerd.

Betrokken organisaties: Fysiotherapie Dongeradeel en Dieetzorg Friesland

Als u hartklachten of een verhoogde kans op hartklachten heeft zal uw behandelende arts met u een hartrevalidatieprogramma opstellen. Uw behandelend arts kan besluiten u door te verwijzen naar CardioVitaal. Het programma van CardioVitaal helpt bij het herstel en probeert u weer vertrouwen in uw lichaam te geven, daarnaast is het programma erop gericht om u zo snel mogelijk geen patiënt meer te (laten) voelen.

De revalidatie bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Werken aan conditie middels beweegprogramma
  • Stress- en leefstijlmanagement
  • Indien gewenst individuele begeleiding door de diëtist
    Wilt u gezonder gaan eten of wilt u afvallen? Wilt u weten of u uw bloeddruk of cholesterol door middel van voedingsaanpassingen kunt verlagen? Heeft u een aantal algemene voedingsvragen? Vraag dan een gesprek aan met de diëtist van Dieetzorg Friesland.
    Er  worden 2 gesprekken vergoed vanuit het revalidatieprogramma, deze 2 gesprekken gaan niet ten koste van het eigen risico.

Betrokken organisaties: CardioVitaal, Bodde Bouman Sportcentrum en Dieetzorg Friesland

Kinderen met overgewicht in de leeftijd van 7-14 jaar,  kunnen deelnemen aan dit 18 weken durende beweegprogramma.

Het doel van het programma is het krijgen van een gezonder gewicht en een betere conditie. Ook het krijgen van plezier in bewegen en sporten staat voorop.

De kinderen sporten 1 x per week in groepsverband. Daarnaast worden zij individueel begeleid door de diëtist. Zij worden begeleid in het aanleren van een gezond en lekker eetpatroon. Ook de ouders spelen hierbij een belangrijke rol.

Betrokken organisaties: Fysio Dokkum-Damwoude, GGD Fryslân en Dieetzorg Friesland

Per 1 januari 2019 vergoedt uw zorgverzekeraar de Gecombineerde Leefstijlinterventie (=GLI) vanuit de basisverzekering. Een GLI is een behandeling voor mensen met overgewicht en obesitas waarbij er aandacht is voor zowel voeding, beweging als gedragsverandering. Het belangrijkste doel is preventie van het ontwikkelen van gezondheidsproblemen ten gevolge van een ongezonde leefstijl en/of een te hoog gewicht. Deelnemers aan de GLI mogen nog geen andere gezondheidsproblemen hebben, zoals diabetes, hart- en vaatproblemen, etc.  Aanmeldingen voor de GLI gaan via de huisarts.

Er is nog veel onduidelijkheid over de GLI. Over hoe het er precies uit komt te zien en in welke plaatsen er een GLI aangeboden zal gaan worden.
Wel is duidelijk dat er een pilot gaat starten in 
de gemeente Tytsjerksteradiel. Deze pilot start in het voorjaar van 2019 en is een samenwerking tussen de gemeente, de zorgverzekeraar De Friesland en Dieetzorg Friesland.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de verschillende programma’s? Stuur een mail naar info@dieetzorgfriesland.nl of maak gebruik van het contactformulier op de website.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het spreekuur in Leeuwarden, Burgum, Dokkum, Dâmwald of Anjum?