E-mail info@dieetzorgfriesland.nl
Telefoon: 0511-40 24 42

Over voeding

Wist u dat u dagelijks tenminste 600 keer in aanraking komt met voeding? Tijdens het koken, bij het boodschappen doen, op feestjes en verjaardagen en natuurlijk tijdens de gewone maaltijden. Maar ook in de krant, via de radio, op televisie en internet. Iedereen heeft wel iets over eten te melden, noemt zich ‘deskundige’ of geeft ongevraagd zijn of haar mening en advies. Dat maakt het onderwerp voeding  zo interessant maar ook zo omstreden.

Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Wie moet je geloven? Wat is wel en wat is niet waar? En zodra je een dieet moet gaan volgen dan denken de meeste mensen: ‘nu mag ik helemaal niks meer eten’. Maar weet u wat het woord ‘dieet’ betekent? In het woordenboek staat “Dieet: Voeding die om medische redenen aan specifieke eisen moet voldoen ten behoeve van een individu.”

Wij willen graag samen met u een goed (di)eetplan opstellen. Een plan afgestemd op uw wensen en gewoontes en rekening houdend met uw gezondheid.

Over ons

Bij Dieetzorg Friesland werken we met 5 diëtisten, allen deskundig en bevlogen, vol passie voor ons vak. Alie Lourens, Wilma Bouwman, Christel Wiersema en Marisca Dalhuizen hebben alle vier jarenlange ervaring in de thuiszorg en op de polikliniek van het ziekenhuis. In 2020 is Sharona Kregel ons team komen versterken.
Naast de vijf diëtisten werkt Astrid Faber bij Dieetzorg Friesland als secretaresse.
Alie en Wilma zijn behalve diëtist ook gekwalificeerd als leefstijlcoach, een kwalificatie die nodig is om de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) aan te mogen bieden.

Wij vinden het een uitdaging om samen met u een voedingsadvies op te stellen dat medisch verantwoord is en waarmee u zich gezonder en fitter gaat voelen. Of het nu voor diabetes of hart- en vaatziektes is. Of u het Fodmap-dieet wilt gaan volgen voor darmklachten, of het specifieke 6×6 dieet®. Of u coeliakie heeft waardoor u geen gluten kunt verdragen of dat u teveel afvalt waardoor u bijvoeding of sondevoeding nodig heeft. Wij willen u graag van dienst zijn.

Wij houden spreekuur in Leeuwarden, Burgum, Dokkum, Damwâld en Anjum. Binnen deze regio werken wij nauw samen met ander hulpverleners zoals huisartsen, specialisten, praktijkondersteuners, verpleegkundigen en thuiszorgorganisaties. De meeste mensen zijn erg tevreden over onze benadering en onze begeleiding. Wij hebben plezier in ons werk en als het goed is merkt u dat als u bij ons komt.

Image