E-mail info@dieetzorgfriesland.nl
Telefoon: 0511-40 24 42
Dietisten van Dieetzorg Friesland

Over voeding

Wist u dat u dagelijks tenminste 600 keer in aanraking komt met voeding? Tijdens het koken, bij het boodschappen doen, op feestjes en verjaardagen en natuurlijk tijdens de gewone maaltijden. Maar ook in de krant, via de radio, op televisie en internet. Iedereen heeft wel iets over eten te melden, noemt zich ‘deskundige’ of geeft ongevraagd zijn of haar mening en advies. Dat maakt het onderwerp voeding  zo interessant maar ook zo omstreden.

Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Wie moet je geloven? Wat is wel en wat is niet waar? En zodra je een dieet moet gaan volgen dan denken de meeste mensen: ‘nu mag ik helemaal niks meer eten’. Maar weet u wat het woord ‘dieet’ betekent? In het woordenboek staat “Dieet: Voeding die om medische redenen aan specifieke eisen moet voldoen ten behoeve van een individu.”

Wij willen graag samen met u een goed (di)eetplan opstellen. Een plan afgestemd op uw wensen en gewoontes en rekening houdend met uw gezondheid.

Over ons

Bij Dieetzorg Friesland werken we met 5 diëtisten, allen deskundig en bevlogen, vol passie voor ons vak. Alie, Wilma, Christel en Marisca hebben jarenlange ervaring in de thuiszorg en in (voormalig) ziekenhuis Sionsberg. Per 1 januari 2024 maakt Geeske deel uit van ons diëtistenteam, nadat ze in 2023 een zeer goede stageperiode bij ons heeft gehad. U kunt voor vele diagnoses en ziektebeelden bij Dieetzorg Friesland terecht.
Daarnaast werkt Astrid bij Dieetzorg Friesland als secretaresse. Zij regelt de afspraken. U kunt haar maandags en donderdags tussen half 10 en 11 uur rechtstreeks bereiken. Op andere momenten kunt u de voicemail inspreken, die wordt door haar dagelijks afgeluisterd.
Alie en Wilma zijn behalve diëtist ook gekwalificeerd als leefstijlcoach, een kwalificatie die nodig is om de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) aan te mogen bieden. Ook zijn zij de grondleggers van het 6×6 dieet® .

Wij vinden het een uitdaging om samen met u een voedingsplan op te stellen, dat medisch verantwoord is en waarmee u zich gezonder en fitter gaat voelen. Of het nu voor diabetes of hart- en vaatziekten is. Of u het Fodmap-dieet wilt gaan volgen voor darmklachten, of het specifieke 6×6 dieet bij overgewicht. Of u coeliakie heeft, waardoor u geen gluten kunt verdragen, of dat u teveel afvalt, waardoor u bijvoeding of sondevoeding nodig heeft. Wij denken graag met u mee en proberen zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw huidige eet- en leefgewoontes. Wij willen u graag van dienst zijn en u in Friesland de dieetzorg leveren die u nodig heeft.

Wij houden spreekuur in Leeuwarden, Burgum, Dokkum, Damwâld en Anjum. Binnen deze regio(‘s) werken wij nauw samen met ander hulpverleners zoals huisartsen, specialisten, praktijkondersteuners, verpleegkundigen en thuiszorgorganisaties. Wij zorgen ervoor dat we goed bijgeschoold zijn en blijven.

De meeste mensen zijn erg tevreden over onze benadering en onze begeleiding, u ook? Wij hebben plezier in ons werk en als het goed is, merkt u dat als u bij ons komt. We zien u graag op één van onze spreekuren. Tot ziens!

Alie, Wilma, Christel, Marisca en Geeske

Dietisten Dieetzorg Friesland