E-mail info@dieetzorgfriesland.nl
Telefoon: 0511-40 24 42

Op de website van Artsenwijzer Diëtetiek kunt u zien bij welke ziekten en op welk moment het gewenst is dat een diëtist ingeschakeld wordt.

Eind 2018 is er in samenwerking met het KDOO (Kenniscentrum Diëtisten Overgewicht en Obesitas) een onderzoek gestart naar de beste dieetbehandeling bij insulineresistentie. Hierbij is het 6×6 dieet® vergeleken met andere sterk koolhydraatbeperkte diëten en met het caloriebeperkte dieet (minder vet en minder suiker). Elke groep bestond uit ruim 100 mensen, die een jaar gevolgd zijn.

In februari 2019 zijn de eerste resultaten gepresenteerd. In september 2019 is er een uitgebreid wetenschappelijk artikel gepubliceerd in het ‘International Journal of Endocrinology and Metabolic Disorders’. Dit artikel kunt u hier lezen.

Zie ook 6x6dieet.nl voor meer informatie over het 6×6 dieet®.

Dieetzorg Friesland maakt geen gebruik van de Directe Toegankelijkheid Diëtist (DTD). Daarom hebben wij een verwijzing nodig van de huisarts, praktijkverpleegkundige of medisch specialist. 

Heeft u een verwijsbrief van DZF nodig? Klik hier om de verwijsbrief te downloaden.

Wij hebben een contract met Ketenzorg Friesland en  Zorggroep Catena. Zowel voor diabetes, astma, COPD als voor CVR.

Bent u aangesloten bij Ketenzorg Friesland, dan kunt u digitaal naar ons verwijzen via het systeem Vital Health. Dieetzorg Friesland is opgenomen in de lijst van diëtisten.

Contactformulier

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld een cliënt of behandeling? Neem contact met ons op via het contactformulier. Wilt u telefonisch overleg, vermeld dan op het formulier 1-2 telefoonnummers waarop u goed bereikbaar bent. Wij proberen u dan zsm te bellen.